Stichting Eykenburg

Kruisbessenstraat 12
2564 VD Den Haag
 
Tel: 070 - 750 70 00
Fax: 070 - 750 73 59
 

werkenbij@eykenburg.nl

 

Vrijwilligersvacatures

Binnen Stichting Eykenburg zijn op dit moment de volgende vrijwilligersvacatures:

 

 

Hieronder kunt u per vacature zien wat het vrijwilligerswerk inhoudt. Wilt u meer informatie, of bent u geinteresseerd in één van de vacatures, neemt u dan contact op via 070-7507000 of stuur een email naar zorgkruispunt@eykenburg.nl.

 

Gastvrouw/gastheer
Bent u een uitgesproken gastvrouw/gastheer? Bent u minimaal 3 uur per week inzetbaar? Dan zoeken wij u voor verschillende huiskamers op de afdelingen in ons verpleeghuis. U vindt het fijn om aandacht aan onze bewoners te geven en voor gezelligheid te zorgen.

Dit kan door een kopje koffie/thee te schenken; te assisteren bij de maaltijden; een praatje te maken met de bewoners; het ondersteunen van activiteiten; voor te lezen of een muziekje op te zetten enz.

 

Tuinman/vrouw
Bent u een man/vrouw met groene vingers? Bent u minimaal 3 uur per week inzetbaar? Dan zouden wij het fijn vinden als u ons komt helpen bij het onderhoud van de tuinen.

Het tuinonderhoud bestaat uit o.a. het water geven aan dagplatanen, buxusboompjes en plantenbakken in de zomer en het schoonspuiten van de bestrating. Ook het schoffelen, onkruid
wieden en het snoeiwerk in het najaar behoort tot de taken.

 

Intern transport
Vindt u het fijn om mensen te helpen? Bent u goed ter been en minimaal 3 uur per week inzetbaar? Dan zoeken wij u om onze bewoners te begeleiden van een afdeling  naar o.a. de fysiotherapie, kapsalon, pedicure of het restaurant in ons verpleeghuis.

De aanvragen voor dit transport worden centraal geregeld waardoor er dagelijks een planning aanwezig is voor u als vrijwilliger.

 

Bingo
Hou je van spelletjes? Vind je het leuk onze bewoners en externe cliënten bij de meest favoriete activiteit, Bingo, te begeleiden? Dan zou het fijn zijn als je op de donderdagmiddagen onze bewoners en externe cliënten bij de Bingo wilt begeleiden en zo plezier te geven en te hebben.

Je kunt alles in goede banen leiden door de benodigde materialen klaar te zetten, eventueel bewoners te halen en te brengen, de bingoplankjes te verkopen, de balletjes te draaien en de getallen om te roepen. Vervolgens mag je de prijzen uitreiken. Let op: er wordt wel eens vals gespeeld!  Aan het eind van de middag draag je het ontvangen geld af.

Ook de inkoop van de prijzen voor de bingo kan tot je taken behoren als je dat leuk vindt.

 

Vrijwilliger hospice

Hebt u hart voor ernstig zieke mensen? Vindt u het mooi om mensen in hun laatste levensfase te ondersteunen? Dan zijn wij op zoek naar u! Als vrijwilliger in het hospice is uw belangrijkste taak het zorg dragen voor een veilig thuis voor mensen die gaan sterven en hun naasten. Aanwezig zijn en aandacht geven zijn uw belangrijkste instrumenten. Daarnaast hebt u een flinke dosis invoelingsvermogen en geduld nodig. Zo kunt u bepalen wanneer u als vrijwilliger taken moet overnemen of waar u juist op de achtergrond moet blijven.

Kijk voor meer informatie op http://eykenburg.nl/hospice . Daar staat o.a. een filmpje, waarin een verpleegkundige zegt: “Er wordt in het hospice ook gelachen en er wordt vooral gepraat over het leven en dus niet over de dood”.

 

Organisatie centrale activiteiten

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger die ons wil helpen met het organiseren van centrale activiteiten/evenementen voor onze ex- en interne cliënten.

Denk hierbij aan het op zoek gaan naar subsidies voor optredens, uitstapjes en evenementen. Maar ook het benaderen van eventuele sponsoren hiervoor. Tevens het organiseren van centrale activiteiten op de beide locaties en het bekendmaken daarvan.

Heb je ervaring in deze taken bel ons dan.....wij kijken naar je uit!!

 

Wat vragen we van vrijwilligers bij Stichting Eykenburg?

 • Sfeer kunnen maken en dit uitstralen
 • Flexibiliteit
 • Geduld hebben
 • Hygiënisch werken
 • Signalerende functie
 • Communicatief vaardig
 • Gemotiveerd zijn
 • Vaardigheid met rolstoel rijden
 • Kennis en affiniteit hebben met de doelgroep
 • In teamverband kunnen werken
 • Leiding kunnen ontvangen
 • Niet te eigen worden met bewoners en/of zelf beslissingen nemen met betrekking tot financiën, medicatie, etc.

 

Stichting Eykenburg biedt vrijwilligers

 • Jaarlijks feest
 • Nieuwjaarspakket
 • Collectieve WA Verzekering
 • Vrijwilligersvergoeding van € 5,- per dag of dagdeel van minimaal 2 uur met een max. van 20 euro per week.

 

Stichting Eykenburg vraagt een geldige Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Kosten voor het aanvragen hiervan zijn voor rekening van Stichting Eykenburg.