Verhaal van Angela

Haar droom was de opleiding maatschappelijke zorg te volgen. Die droom is nu werkelijkheid voor Angela.

Angela Nandpersad

Begeleider thuis in opleiding

"Contact met mensen. Daar word ik gelukkig van"

“Stichting Eykenburg heeft me echt een kans gegeven”, zegt Angela. Ze begon als vrijwilliger bij de servicebalie. Daar had ze het enorm naar haar zin, maar het was geen betaalde baan. Toen zag ze mensen binnenkomen via het STiP-project van de gemeente. Daarbij kunnen mensen met een uitkering laten zien wat ze in huis hebben en ervaring opdoen in een betaalde baan. Angela: “Dat wilde ik ook wel en dat heb ik uitgesproken.” Zo ging het balletje rollen en werd ze STiP-medewerker.

“Er gaan deuren voor me open”

Na drie maanden werd Angela overgeplaatst naar de huishoudelijke verzorging waar ze ondersteunend werk deed. Vervolgens werkte ze vier jaar bij de cliëntadministratie. Tot ze op een gegeven moment dacht: nu is het genoeg geweest. Angela: “Ik wil mensen ondersteunen en begeleiden. Door mijn werk bij de servicebalie en eerdere banen weet ik dat ik een mensenmens ben.” 

“Als alleenstaande moeder wist ik niet hoe ik het moest regelen”

Ze sprak haar ambitie en opleidingsdroom uit. Angela: “Nu ben ik begeleider thuis in opleiding en werk ik bij de dagbesteding. Ik wilde dit al zo lang, maar wist in het begin niet hoe ik dit moest regelen als alleenstaande moeder die ook nog eens haar school niet had afgemaakt. Maar ik ben ontzettend gemotiveerd om mijn diploma te halen. Dat zal voor mij deuren openen om verder te komen in mijn leven.”