Hoe begeleid jij mensen thuis?
Zo lang mogelijk thuis blijven wonen is fijn, maar vereist vaak wel wat extra begeleiding. En wat als iemand dement is? Dat vraagt weer heel andere ondersteuning. Welke hulp er precies nodig is, verschilt per cliënt en per situatie. Bij Stichting Eykenburg bekijken we dit van persoon tot persoon.
De vele kanten van thuisbegeleiding
Natuurlijk moeten mensen verantwoord thuis wonen. Daarvoor zorg jij, als begeleider thuis. Jij helpt je cliënten bijvoorbeeld bij praktische zaken, zoals afspraken, de financiën of een zinvolle dagbesteding. Maar je ondersteunt ze ook bij hun relaties met familie en vrienden. Je helpt ze hun plekje in de maatschappij weer te vinden. En je leert ze omgaan met lichamelijke of geestelijke problemen. Kortom, heel gevarieerd!
Casemanagement dementie: voor kwaliteit van leven
Heeft een cliënt dementie of lijkt het daarop? Dan kom jij in beeld als casemanager dementie. Je laat onderzoeken wat er aan de hand is en kijkt wat er nodig is om iemand zo lang mogelijk thuis te laten wonen. Daarbij ga je altijd uit van wat de cliënt en mantelzorger willen. Jij wijst de weg en biedt een luisterend oor en ondersteuning. Zo zorg jij voor kwaliteit van leven!