Verhaal van Suzanne

Suzanne maakt het graag gezellig in haar werk. Daar genieten haar cliënten van en zijzelf ook!

Suzanne Weidmann

Medewerker huishoudelijke verzorging

“Mensen hebben je nodig – dat geeft veel voldoening!”

Suzanne werkt alweer drie jaar in de huishoudelijke verzorging bij Stichting Eykenburg. Dat bevalt haar uitstekend. “Ik heb altijd op kantoor gezeten en later in winkels gestaan, maar ik vond de verkoop niet meer wat die was”, vertelt ze. Ze haalt veel voldoening uit wat ze nu doet. “Mensen denken vaak dat ik alleen schoonmaak, maar het sociale contact met cliënten en hun familie hoort óók bij mijn werk. Het is heel belangrijk”, zegt ze vol vuur.

Ook voor de familie ben ik het aanspreekpunt

In de wijk waar Suzanne werkt en zelf ook woont, heeft ze een aantal vaste cliënten bij wie ze op vaste dagen komt. Dat is goed, vindt ze. “Op die manier leer je elkaar kennen en bouw je een band op.” Zo had Suzanne meteen vanaf het begin een goede klik met een van haar cliënten. “We hebben het samen over van alles. Ik zet vaak oude muziek voor haar op. Ze kan zelf moeilijk staan, maar ik pak dan haar handen terwijl ze op de bank zit en wieg haar heen en weer. Op die manier dansen we met z’n tweeën. Of we maken grapjes. We hebben veel lol met elkaar.”

Suzanne is blij dat Stichting Eykenburg oog heeft voor de menselijke kant van haar werk. “Als er iets bijzonders is, bijvoorbeeld een cliënt heeft problemen met zijn administratie, dan overleg ik met collega’s van andere disciplines bij Stichting Eykenburg. Hoe kunnen we helpen? En wat kan ik doen? Dat is fijn.” Ze wordt er zelf ook blij van. “Ik ga elke dag met veel plezier naar mijn werk en tevreden weer naar huis als ik weet dat ik ze goed achterlaat.”

Ik ga elke dag tevreden naar huis