Verhaal van Mirjam

Een stuiterballetje noemt ze zichzelf. Verpleegkundig specialist Mirjam heeft prikkels nodig en die krijgt ze genoeg bij Stichting Eykenburg.

Mirjam Riebeek

Verpleegkundig specialist

“Contact met bewoners is heel belangrijk voor mij”

“Ik ben in 2015 begonnen als managementstagiair. Dat was leuk en leerzaam, maar al snel kreeg ik de kans om als teamleider extramurale zorg, dus in de thuiszorg, aan de slag te gaan”, zegt ze enthousiast. Diverse andere afdelingen volgden, daar had Mirjam middenkaderfuncties. “Steeds als meewerkend teamleider, totdat mijn rugprobleem mij parten begon te spelen.”

Al snel kreeg ik de kans om als teamleider aan de slag te gaan

Mirjam had haar diploma voor hbo verpleegkunde op zak en droomde eigenlijk altijd al van de opleiding tot verpleegkundig specialist. Die droom kwam uit. Ze volgde de tweejarige masteropleiding en heeft intussen ook dit diploma binnen! “Het is een geweldige ‘brugfunctie’ tussen het behandelteam en mijn zorgcollega’s op de afdelingen. Als verpleegkundig specialist ben je medisch behandelaar. Je stelt bijvoorbeeld diagnoses, doet onderzoek, coacht je collega’s en schrijft medicijnen voor. Daarbij neem ik mijn managementervaring mee”, vertelt ze.

Ik kan echt iets betekenen in het leven van bewoners en hun familie

Het is een superleuke functie, vindt ze. “Uit ervaring weet ik waar mijn collega’s tegenaan lopen in hun werk. Dat wordt als prettig ervaren.” Mirjam werkt vast in Het Zamen, een van de verpleeghuizen van Stichting Eykenburg. “Ik ken de bewoners en hun familie goed en ben een bekend gezicht voor ze. Daardoor kan ik makkelijk contact maken en invulling geven aan de persoonlijke zorggedachte. Zo kan ik echt iets betekenen in hun leven.”